Egyutas- és egyedi méretű raklapok

A leginkább elterjedt raklapmegoldás a standard méretekkel rendelkező EUR rakodólap használata. Nagyon sok esetben viszont az adott jellemzők miatt ez a paletta nem jöhet szóba. Ilyen esetekben az egyedi vagy egyutas raklapokkal oldjuk meg a tárolás kérdését. Ezen belül is megkülönböztetünk a standard méretekkel rendelkező 800 x 1200 mm-es, 1000 x 1200 mm-es raklapokat és a teljesen egyedi méretezésű egyutas palettákat.

Egyedi raklap készítése

Tárolóeszköz tervezése

Partnereink igényeit felmérjük, megvizsgáljuk a szállítandó/tárolandó termék méreteit, tömegét, egyéb jellemzőit. Ez alapján megtervezzük a megfelelő tárolóeszközt. Meghatározzuk a szükséges alapanyagot, a lécek deszkák méreteit, a szükséges terhelhetőséghez a megfelelő deszka, léc vastagságot. Kiválasszuk a raklaptőkék (vagy tuskók) mennyiségét, méretét, helyeit. Mintát gyártunk, amit partnerünkkel további vizsgálatoknak tesszük ki.

Környezetvédelmi termékdíj

Meghatározó költség új csomagolóanyagok esetében a környezetvédelmi termékdíj. Ennek az adófajtának az alapja – többek között – a csomagolóanyag súlya. Éppen ezért fontos, hogy palettánk csak a szükséges tömeggel rendelkezzen. Míg egy üres EUR raklap 22 kg, addig egy 500 kg terhelhetőséggel bíró ugyanúgy 800 x 1200 mm alapterületű egyedi raklap a keskenyebb felhasznált lécek, tuskók miatt csak 10 kg-ot nyom.

Egyutas raklapok egymásba illesztve

Speciális raklaptulajdonságok a felhasználától függően

A raklap mérete

Több esetben partnereink terméke megköveteli a nagyobb paletta használatát, vagy éppen túl nagy lenne a standard méret, és így ez nem költséghatékony. Bizonyos esetekben speciális felépítésű raklap szükséges.

A raklap terhelhetősége

Nagyon fontos a szállítandó termék tömege. Ha egy raklapon például maximum 400 kg-ot tárolunk, akkor egy 1500 kg terhelést bíró robosztus EUR paletta teljesen felesleges.
Bizonyos esetekben a raklap raktári polcként is van használva, amikor a paletta csak kétoldalt fekszik rá a raktári állvány tartószerkezetére.

Egyedi jelzések, jelölések

Vannak esetek, amikor a palettát egyéb jelzéssel kell megjelölni, mint például a rajta lévő termék cikkszáma. Bizonyos esetekben kérés, hogy tegyük rá a tárolóeszközre partnerünk logóját, cégnevét.

Raklap, bármilyen ipari szereplőnek

Ha például egy autóipari partner olajos termékének a tárolása a cél, akkor kedvezőbb ár/értékű alapanyagot érdemes használni, ellenben annál a megoldásnál, amikor élelmiszert kell tárolnunk, és be kell tartani a megfelelő HACCP előírásokat.

A raklap nedvességtartalma

A standard EUR raklap hőkezelését és szárítását a nemzetközi standard írja elő. Viszont több esetben nem szükséges a raklapok hőkezelése, szárítása, vagy épp ellenkezőleg, a nedvességtartalmat olyan alacsony értékre kell beállítani, ami nem előírás a standard rakodólapok esetében.

Nagyobb mennyiségű raklapra van szüksége?

Hívjon a +36 30 640 6564 telefonszámon,
vagy írjon üzenetet!

    Cégünk elsősorban nagykereskedelmi tevékenységet folytat, ezért kérjük olvassa el lenti tájékoztatónkat a minimális mennyiségekről.

    Lakossági ügyfelek esetében a minimális kiszolgálási mennyiség tételenként 50 db.
    Lakossági ügyfelek esetén a kiszállítást sem tudjuk megszervezni, ezért csak telephelyi átvétellel dolgozunk.
    Kérjük ezt vegye figyelembe, mikor ajánlatkérését elküldi számunkra.