Gyakran ismételt kérdések

Raklappal és csomagolóanyaggal kapcsolatos
kérdések és válaszok

Raklapos, csomagolóanyagos kérdések

Mindent a raklapokról

Mit jelent, hogy egyedi vagy egyutas raklap?

A két kifejezés tulajdonképpen ugyanazt a raklap fajtát jelenti. Olyan raklapot szoktunk egyedinek nevezni, ami az általános EUR raklaptól eltérő. Habár ezen palettákat is többször fel tudjuk használni, mégis egyutas raklapoknak is szoktuk nevezni, és általában kevesebb használatot bírnak ki, mint a standard EUR rakodólap.

Milyen esetekben kell használni egyedi raklapot az EUR helyett?

Míg az EUR raklap minden esetben 800x1200x145 mm méretű, 1500 kg teherbírású, kb. 22 tömegű. Több esetben nagyobb felületű raklapra van szükség, vagy felesleges ez a méret. Elő van írva, hogy az EUR raklapon milyen jelzéseknek kell lenni, ami nem lehet sem több, sem kevesebb. Ha szeretnénk rá egyéb feliratot (például termékünk cikkszámát), akkor az onnantól már nem lesz EUR raklap, hanem egyedi palettáról beszélünk.

EUR vagy egyutas raklap?

Az EUR raklap a világ bármely táján ugyanazt jelenti. Egy nemzetközi szabvány által gyártott raklap mindenhol ugyanolyan méretű, új raklap esetén ugyanazzal a teherbírással (a használt már veszíthet a teherbírásából) a piacon könnyen eladható, becserélhető.
Az egyedi vagy egyutas rakodólap viszont bármilyen méretű, formájú, teherbírású lehet. Itt azonban – az egyediség miatt – a használat utáni értékesítés nehezebb, mint az EUR esetében.
Termékeink menüpont alatt bővebb információt talál az EUR és az egyutas/egyedi raklapokról.

Hőkezelés, szárítás

Mi a különbség a szárítás, hőkezelés, fumigálás között?

A hőkezelés (vagy idegen nevén fumigálás) egy olyan eljárás, amikor a fát minimum 30 percig, minimum 56 ᵒ C-on kezeljük, hogy a benne lévő kértevők elpusztuljanak. A fa szárítása pedig egy több órán (akár pár napon) keresztüli kezelést jelent, amikor a fa nedvességtartalmát csökkentjük. Mindkét eljárás általában ugyanazzal szárító kamrával történik.
Több információt talál a két eljárásról a szolgáltatásaink menüben.

Ajánlatkérés

Milyen adatok szükségesek az árajánlathoz?

A fa csomagolóanyag típusa (EUR raklap, egyedi raklap, kaloda, stb.), ha nem EUR raklapról beszélünk, akkor a méretei, terhelhetősége (egy rajz akár sokat segít), használt vagy új raklap kell. Ha a szállítást is velünk szeretné megoldani, akkor a helység, ahova kéri. Kell-e a rakodólapot hőkezelni, szárítani (ha szárítani akkor hány %-ra), jelöléssel ellátni, valamint egyéb speciális kívánság, ami a leendő vevőnknek fontos. Hány darab raklapra van szükség, egyszeri vagy folyamatos megrendelés lenne. Folyamatos rendelés esetén jó, ha egy előrejelzést kapunk a jövőbeli mennyiségeket illetően.

Miért válasszon minket?

Az idők során felhalmozott elméleti és gyakorlati tudásunkkal támogatjuk partnereinket.

Teljes életciklus támogatás

Megtervezzük, legyártjuk, szállítjuk és szükség esetén kifuttatjuk a termékeihez használt fa csomagolóanyagait.

Biztos pénzügyi háttér

Célunk nem a gyors profit szerzés, hanem a biztos anyagi lábakon alapuló működés, hosszú távú vevői kapcsolatokkal.

Garancia

Az általunk forgalmazott termékekre minőségi garanciát vállalunk.

Nagyobb mennyiségű raklapra van szüksége?

Hívjon a +36 30 640 6564 telefonszámon,
vagy írjon üzenetet!

    Cégünk elsősorban nagykereskedelmi tevékenységet folytat, ezért kérjük olvassa el lenti tájékoztatónkat a minimális mennyiségekről.

    Lakossági ügyfelek esetében a minimális kiszolgálási mennyiség tételenként 50 db.
    Lakossági ügyfelek esetén a kiszállítást sem tudjuk megszervezni, ezért csak telephelyi átvétellel dolgozunk.
    Kérjük ezt vegye figyelembe, mikor ajánlatkérését elküldi számunkra.