Tüzifa

Társaságunk a 2022-ben kialakult energia és tűzifa helyzet miatt lakosságnak, illetve közületeknek, társaságoknak is értékesít tűzifát. Kínálatunk között megtalálható a bükk, akác és raklapgyártásunk során keletkező hulladék fenyő tüzelőanyag. A szállítás, tárolás miatt a fa minden esetben kalodákban van.

Tüzifatelep erdei köbméter

A kalodák jellemzői

 • Bükk, akác: 1 x 1 x 1,7 méter (szél. x hossz. x magasság), kályhakész, 1 erdei köbméter, rakott (nem ömlesztett), 33 cm hosszú hasított hasábok
 • Hulladék fenyő: kb. 1,2 x 1,2 x 1,7 méter (szél. x hossz. x magasság), kb. 1 erdei köbméter, különböző hosszúságú, ömlesztett deszka léc, széldeszka stb.
 • A kaloda mozgatása minden esetben targoncával, kézi anyagmozgató békával lehetséges.

EUTR azonosítónk: AB3509772 (VéTé Palett Kft.)

Fontos!

Egy korrekt fakereskedő minden esetben köbméterre és összerakott állapotban (nem ömlesztett) értékesít tűzifát. Magyarországon csak a NÉBIH által kiadott EUTR számmal (amit hirdetésben is kötelező megadni) rendelkező cég vagy egyéni vállalkozó adhat el fát, aki szigorú számadású szállítólevelet, számlát és vásárlói tájékoztatót ad.

Tűzifa lécek kalodában

Mire figyeljünk a tüzifa vásárlásakor?

A fafaj típusa

Ugyanannyi térfogatú, de különböző fafajta különböző fűtőértékkel, égéshővel bír. Az alábbi táblázat a Magyarországon leggyakrabban használt fajták fűtőértékét, égéshőjét mutatja:

Fafajta Fűtőérték kWh/1 m3 Égéshő MJ/m3
Cser 3360 13200
Akác 2940 13590
Bükk 2940 12525
Juhar 1960 11841
Éger 2100 8841
Fenyő, nyár 2000 8386

A fa nedvességtartalma

Egy frissen kivágott fa nedvességtartalma 50%-os is lehet, ami idővel folyamatosan csökken. Egy száraz fának jobb a fűtőértéke, az égés során nem keletkezik annyi gőz, ami kíméli kályhánkat. Nem utolsó sorban a nedves fa sokkal nehezebb, mint a száraz. Egy erdei köbméter frissen vágott keményfa tömege kb. 1100-1200 kg, míg légszáraz állapotban ugyanez kb. 800 kg. Az olyan értékesítők, akik súlyra adják a fát, szinte biztos, hogy nedves fát értékesítenek, ezért inkább térfogatra, jól lemérhető mennyiség alapján vásároljon!

A feldolgozás módja

Itt beszélhetünk egy vagy több méter hosszú gömbfáról, vagy már hasított, fűrészelt, kályhakész állapotról. A méteres gömbfát még el kell fűrészelni, szét kell hasogatni, hogy beférjen a kazánunkba.

Összerakott vagy ömlesztett állapot

Egy összerakott 1 x 1 x 1,7 méteres fakupac vagy kaloda egy erdei köbméter. Ömlesztve egy kb. 1 x 1 x 2,2 méter magas fakupac felel meg ugyanennyi fának.

Nagyobb mennyiségű raklapra van szüksége?

Hívjon a +36 30 640 6564 telefonszámon,
vagy írjon üzenetet!

  Cégünk elsősorban nagykereskedelmi tevékenységet folytat, ezért kérjük olvassa el lenti tájékoztatónkat a minimális mennyiségekről.

  Lakossági ügyfelek esetében a minimális kiszolgálási mennyiség tételenként 50 db.
  Lakossági ügyfelek esetén a kiszállítást sem tudjuk megszervezni, ezért csak telephelyi átvétellel dolgozunk.
  Kérjük ezt vegye figyelembe, mikor ajánlatkérését elküldi számunkra.